ONTDEK DE

GEWELDIGE ETAPPES


5 etappes  Pyreneeën 600 km 12.500 hm

De routes

Hartekind Ride Pyrenees brengt de Pyreneeën tot leven. De cols zijn groot: niet alleen hoog, maar ook in naam. De Pyreneeën, daar wordt de tour vaak beslist. Col d'Aubisque, Col du Soulor en natuurlijk Col du Tourmalet, ze zitten allemaal in de route.

Fiets jij mee met Ride Tourmalet dan kies je een van de routes rondom de meest bedwongen cols uit de Tour. Check de routes en kies voor welke editie jij gaat: 5 etappes met Hartekind Ride Pyrenees of de prachtige dag met Ride Tourmalet.

Routes zijn indicatief en afhankelijk van definitieve toestemmingen.

De routes

Hartekind Ride Pyrenees brengt de Pyreneeën tot leven. De cols zijn groot: niet alleen hoog, maar ook in naam. De Pyreneeën, daar wordt de tour vaak beslist. Col d'Aubisque, Col du Soulor en natuurlijk Col du Tourmalet, ze zitten allemaal in de route.

Fiets jij mee met Ride Tourmalet dan kies je een van de routes rondom de meestbedwongen cols uit de Tour. Check de routes en kies voor welke editie jij gaat: 5 etappes met Hartekind Ride Pyrenees of de prachtige dag met Ride Tourmalet.

Routes zijn indicatief en afhankelijk van definitieve toestemmingen.

Routes

Etappe 1

 Hautacam

99 kilometer, 2.000 hoogtemeters
De eerste etappe is prachtig. De enige echte col van de dag is Hautacam/col de Tramassel. Een pittige klim, waarin je tussendoor ook regelmatig daalt. Lekker, maar uiteindlijk moet je toch echt naar de top. De beloning is wederom geweldig. Een toprit om jouw week te starten!

Etappe 2

 Col du Soulor (oost) - Col d'Aubisque (west)

132 kilometer, 2.900 hoogtemeters
Een prachtige etappe die barst van wielerhistorie. We starten vandaag met Col du Soulor, daarna volgen we met Col d'Aubisque. Een pittige klim, met een prachtige beloning in de vorm van adembenemende uitzichten.

Etappe 3

 Col du Tentes - Cirque de Troumouse

116 kilometer, 2.600 hoogtemeters
De klim naar Col du Tentes begint licht stijgend. Na een tijdje begint pas het echte klimwerk. Vooral de laatste kilometers moet je niet onderschatten. Daarna volgen we met Cirque de Troumouse. Niet heel bekend, en daarom vaak lekker rustig. Eerst door prachtig ruig gebied, vol met watervallen, redelijk vlak maar daarna met flink wat haarspelden een grote rotswand omhoog.

Etappe 4

 Col du Soulor (noord) - Col de Borderes - Col d'Espagna

137 kilometer, 2.900 hoogtemeters
De noord en oost zijde van Col du Soulor zijn prachtige etappes. In etappe 2 beklim je deze aan de oost zijde, bij etappe 4 vanaf de noord zijde. Na Col de Borderes sluiten we af met Col d'Espagna. Geniet onderweg van de prachtige route; rotspartijen, watervallen én het asvalt is recent vernieuwd. Geniet van het fantastische uitzicht bovenop!

Routes Ride Tourmalet

Etappe 5, optie A: Single

 Col du Tourmalet (west)

A: 68 kilometer, 2.030 hoogtemeters
De Tourmalet is een iconische berg. Op deze berg werd de Tour de France in het verleden beslist. De vergezichten, de prachtige omgeving, de uitdagende stijgingspercentages, de beloning van de top: deze berg wíl je beklimmen. Doe het voor Hartekind en je vliegt naar boven. De route is niet eenvoudig, maar je hebt de tijd. Dus een perfecte uitdaging voor een minder ervaren fietser.

Etappe 5, optie B: Double

 Col du Tourmalet - Luz Ardiden

B: 130 kilometer, 3.200 hoogtemeters
Deze col zat al 85 keer in de Tour. Een record. Nu is het aan jou om deze col te bedwingen. Double fun? Kies voor optie B en volg met Luz Ardiden. Hier ben jij van mooie haarspeldbochten en een flink stijgingspercentage verzekerd! Dubbel afzien maar meer dan de moeite waard. De perfecte afsluiting van jouw Hartekind Ride of de ultieme uitdaging als jij aan de eendaagse editie meedoet!


Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen